duminică, 6 martie 2011

Tarta cu capsuni


Ingrediente

  • Faina 250 grameTarta cu capsuni
  • Margarina Unirea Original 125 grame
  • Oua 2 buc
  • Zahar pudra 100 grame
Alte ingrediente: crema: 2 plicuri budinca de vanilie, doua albusuri, 2 oua, 10 linguri zahar, 700 ml lapte, 1/2 pac margarina, esenta de vanilie, , blat: 125 g margarina, 100 g zahar pudra, 2 linguri de smantana, 2 galbenusuri, 250 g faina, razatura de lamaie si un praf de sare, , decor: 500 g capsuni, un plic tort gelee


Mod de preparare

1.
prajituraMargarina se mixeaza bine impreuna cu zaharul dupa care se adauga treptat galbenusurile de ou,cele 2 linguri de smantana, razatura de lamaie, sarea iar la final se incorporeaza faina. Aluatul obtinut se lasa la rece pentru doua ore.

Forma de tarta se unge cu putin ulei, aluatul se intinde in foaie si se aseaza usor in forma de tarta. Se preseaza bine, se inteapa cu furculita din loc in loc si se coace la foc potrivit.
2.
prajituraCat tarta e la cuptor preparam crema astfel:
Punem la fiert 500 ml lapte iar restul amestecam bine cu praful de budinca, zaharul, albusurile si ouale pana ce se formeaza o pasta omogena. Cand laptele a fiert incorporam amestecul in el si fierbem la foc potrivit (amestecand continuu) pana ce crema se ingroasa. Lasam la racit dupa care adaugam si margarina spumand crema cu ajutorul mixerului.
3.
prajituraCrema astfel pregatita se intinde pe suprafata tartei si decoram cu bucati de capsuni dupa imaginatia fiecaruia. Imbracam fructele intr-un strat de tort gelee preparat dupa instructiunile de pe plic.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu