duminică, 6 martie 2011

Mucenici moldovenesti (sfintisori)


Aluat
2 kg faina 000
6 oua
300gr zahar
100gr drojdie proaspata
900 ml lapte
razatura de lamaie
esenta de vanilie
2 lingurite de sare
150 ml ulei

2 oua pentru uns

sirop
1 kg zahar
1,8 l apa
razatura de lamaie
esenta rom sau vanilie

decor
miere de albine
nuca macinata
nuca de cocos

Peste faina cernuta adaugam drojdia pe care am dizolvat-o cu doua linguri de zahar,apoi punem ouale amestecate cu zaharul , sarea ,razatura de lamaie si esenta de vanilie.Incepem sa framantam adaugand laptele cald incetul cu incetul pana ce obtinem un aluat de o consistenta elastica.Adaugam si uleiul putin cate putin pana ce aluatul nu se mai tine de mana.Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul apoi il portionam in bucati potrivite.Formam fitile lungi pe care le impletim in opturi.Se aseaza in tava se ung cu ou batut si se coc la foc potrivit.
Fintisorii calzi ii scufundam in siropul care in prealabil l-am fiert si racorit,apoi ii ungem cu miere de albine si ii tavalim prin nuca macinata amestecata cu nuca de cocos

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu