vineri, 11 martie 2011

Fursecuri cu lamaie


  • Ingrediente

    250 g faina
    180g unt
    200 g zahar
    1 ou intreg
    zeama si coaja de la o lamaie
    o lingurita de praf de copt
    1 pliculet zahar vanilat
    esenta de lamaie
  • Mod de preparare

    Untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pana se obtine o crema pufoasa si se adauga zaharul vanilat, si coaja de lamaie. Se adauga oul, zeama de lamaie si se amesteca bine, bine totul.
    Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta pana se obtine un aluat potrivit de tare (daca mai este nevoie, se mai poate adauga faina, depinde de tipul de faina si cat de multa zeama de lamaie puneti), 
    Aluatul se lasa sa se odihneasca la frigider pentru cel putin 30 de minute, dupa care se intinde pe masa de lucru
    Se decupeaza in aluat diferite forme, in cazul meu, stelute si inimioare

    Fursecurile formate se aseaza pe o tava unsa cu unt si se dau la cuptor 10-15 minute. Nu asteptati ca fursecurile sa capete o culoare galbuie caci va strica din aspectul lor. Atunci cand le scoateti din cuptor, ele vor fi foarte pufoase, dar dupa ce se racesc devin crocante. 
  • Mod de servire

    Eu le-am pus pe deasupra o glazura din zahar pudra si zeama de lamaie, iar pe unele le-am lipit intre ele cu jeleu de lamaie. Puteti inlocui jeleul cu dulceata de fructe preferata

Un comentariu:

  1. Draga Margareta,

    din cate observ eu,nu esti un om fariplay in blogosfera romaneasca. Se pare ca nu te-a invatat nimeni ca atunci cand copiezi o reteta de pe net sa si specifici sursa. Dar intre atatea retete copiate, de unde sa-ti mai aduci tu aminte care reteta de pe unde este? Iti reamintesc eu de unde ai luat aceasta reteta: http://andreeachinesefood.blogspot.com/2010/05/lemon-cokies.html. Sau in cel mai bun caz, de pe culinar.ro. Oricum, vreau sa-ti atrag atentia ca daca tu continui in acest fel, bloguletul tau va avea o viata foarte scurta, in curand va fi inchis. Ai 2 optiuni: ori specifici sursa de unde ai luat toate retetele si pozele, ori stergi toate postarile pe care tu le-ai furat! Sau iti reclam blogul la google si nu va fi placut pentru tine! Numai bine!

    RăspundețiȘtergere