vineri, 11 martie 2011

Ficăţei cu cimbru şi busuioc

Ingrediente: 
600 gr ficat de pui, o ceapă mare, 3 căţei de usturoi, jumătate de lămâie, cimbru, busuioc, 100 ml bulion (sos de roşii), 3-4 linguri de smântână, 4-5 linguri de ulei, sare, piper.

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa, se spală, se şterge şi se taie julien şi 

 se pune la călit în ulei, la foc mic, iar când devine sticloasă, 

 se adaugă ficatul spălat şi 

 se lasă 

puţin la prăjit. 

 Se adaugă usturoiul curăţat, spălat şi pisat şi 

puţină apă şi se lasă la fiert, la foc potrivit până scade apa.

 Se toarnă bulionul, sare, piper, cimbru, busuioc şi 

 se lasă la fiert până scade compoziţia.

 Se pune smântâna şi 

 se mai lasă să dea câteva clocote

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu