joi, 10 martie 2011

Pui a la Nicoise

un pui destul de mare
2 cepe mari
4 catei de usturoi
1 pahar de vin alb
8 rosii sau conserva de rosii
masline negre dupa gust
cimbru, dafin, patrunjel
ulei de masline
sare, piper
500 ml supa de pui - se poate folosi si cubul knorr
Ingrediente:


Mod de preparare:

Taiati puiul in portii. Scoateti pielea daca vreti sa nu fie prea grasa mincarea.
Taiati ceapa si usturoiul.
Taiati rosiile in cubulete.
Puneti supa de pui la incalzit.

Intr-o cratita puneti uleiul de masline si frigeti carnea de pui pe toate partile.

Scoateti bucatile de carne pe o farfurie si tineti la cald.

In uleiul unde a fript carnea puneti ceapa si usturoiul sa se prajeasca.
Cind sunt bine prajite stingeti cu vinul alb.

Repuneti carnea in cratita cu ceapa si usturoiul prajit, turnati peste ele rosiile cubulete sau conserva de rosii.

Adaugati supa de pui, maslinele negre si mirodeniile.
Acoperiti si lasati sa fiarba la foc potrivit circa 30 minute.

Daca e coapta carnea ridicati capacul si lasati sa scada mincarea.

Se poate servi cu orez, sau cartofi fierti impreuna cu carnea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu