marți, 12 aprilie 2011

Tort Snikers


  • Tort SnickersPentru blat:200 g faina 
    250 ml lapte 
    1 pachet margarina
    4 oua 
    250 g zahar 
    70 g cacao 
    100 g alune crude nesarate 
    150 g ciocolata cu lapte 
    1 plic praf de copt 
    1 plic zahar vanilat 1 
    lingurita esenta de rom 
    Pentru crema: 
    1 plic praf de budinca cu gust de frisca 
    500 ml lapte 
    4 linguri zahar 
    200 ml frisca lichida 
    1 plic gelatina granule 
    1 plic zahar vanilat 
    4 batoane Snickers mari (a cate 75 g) 
    Pentru insiropat: 
    lichior de ciocolata cu alune 
    Pentru decor: 
    frisca 
    2 batoane mari Snickers
  • Mod de preparare

    Reteta de tort Snikers este un pic mai laborioasa insa va asigur ca merita efortul. Este un tort delicios care va placea tuturor invitatilor vostri.
    Laptele impreuna cu zaharul, margarina si cacaoa se pun intr-un vas  pe foc si se lasa pana cand se incorporeaza toate. Se adauga bucatile de ciocolata, plicul de zahar vanilat si esenta de rom. Se amesteca bine, dupa care stingem focul si lasam sa se raceasca compozitia.
    Alunele se pun in cuptor sa se rumeneasca, dupa care le lasam sa se raceasca. Cand s-au racit se macina marunt pana cand obtinem bucatele de marimea bobului de orez.
    In amestecul de lapte si cacao se adauga pe rand ouale, dupa care faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit se pun si alunele macinate. Turnam compozitia obtinuta intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm si dam la cuptorul incins pentru 30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Blatul obtinut il lasam sa se raceasca. Eu am vrut un blat nu foarte inalt din care sa obtin doar 2 felii, asa ca nu am pus toata compozitia.
    Pentru crema de la tortul snickers punem praful de budinca intr-un castron impreuna cu 100 ml lapte, restul de lapte il punem la fiert intr-o craticioara impreuna cu cele 4 linguri de zahar, amestecam bine si turnam peste restul de lapte din craticioara, lasam pe foc pana se ingroasa si se formeaza budinca, dam craticioara deoparte, adaugam zaharul vanilat. Hidratam gelatina in 3 linguri de apa dupa care o adaugam la budinca, lasam sa se raceasca complet. Se bate frisca si  se amesteca cu budinca rece. Taiem bucati mici cele 4 batoane de Snickers (pentru ca bucatile sa ramana intregi atunci cand le taiem, e bine sa dam batoanele la frigider pentru 10 minute), le adaugam peste crema de frisca. Se taie blatul(eu am obtinut 2 felii pentru ca am folosit mai putina compozitie), il insiropam cu lichior de ciocolata si alune (puteti opta pentru alt tip de lichior sau puteti face alt sirop fara alcool).

    Jumatate din crema se pune peste primul blat, se  adauga si cel de-al doilea blat, se insiropeaza, dupa care se pune restul de crema si se da totul la frigider pentru cateva ore.  Tortul Snickers se orneaza dupa priceperea fiecaruia, la mine a fost un decor simplu si cam dezordonat: pe margini frisca, pe deasupra rozete mari de frisca, pe margini alte bucati de Snickers.
  • Mod de servire

    Se serveste ca desert alaturi de o ceasca de cafea ori lapte

Un comentariu:

  1. Acesta este reteta creata de mine pentru tort de ziua mea! Prin urmare, nu-ti permit sa folosesti tu poza mea si textul scris de mine in postarea ta! Ai bunul simt si specifica sursa de unde ai luat reteta si poza, adica de aici: http://andreeachinesefood.blogspot.com/2011/03/tortul-meu-snickers.html. In caz contrar, ma voi adresa site-ului google care iti va inchide blogul inainte sa apuci sa mai furi vreo reteta sau vreo poza de pe internet!

    RăspundețiȘtergere