marți, 19 aprilie 2011

:Prăjituri cu miere şi gem de post

prajitura_cu_miere

Ingrediente:

200g făină, 4 linguri de ulei,
3 linguri de miere, 3 linguri de gem (de care dispuneţi),
3 linguri de nuci sau alune măcinate,
20g drojdie,¼ linguriţă de bicarbonat, puţină sare.
Mod de preparare:
Amestecaţi mierea cu bicarbonatul şi puneţi pe foc până se dizolvă bicarbonatul. Într-un castron puneţi făina şi faceţi o gaură în mijloc, unde puneţi uleiul, drojdia dizolvată în câteva linguri de apă călduţă, sarea şi mierea cu bicarbonatul dizolvat.
Frământaţi aluatul şi apoi îl lăsaţi 30 de minute la cald să crească. Împărţiţi aluatul în două părţi pe care le întindeţi cu sucitorul obţinând două foi. Fiecare foaie se unge cu gem peste care se presară nucă sau alunele măcinate. Rulaţi fiecare foaie şi tăiaţi sulul cu un cuţit bine ascuţit în bucăţi de 5-6 centimetri. Puneţi bucăţile într-o tavă unsă şi tapetata cu făină la cuptor. Coaceţi la foc potrivit până se rumenesc deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu