marți, 12 aprilie 2011

Ciorba de vacuta cu tarhon

    • Ciorba de vacuta cu tarhon
    • Ingrediente pentru 6-8 portii:
      600 gr carne de vita pentru ciorba (chiar asa scrie pe ea, de-a gata la caserola)
      300 gr morcovi (cam 3 bucati)
      200 gr telina
      300 gr cartofi (2 bucati)
      100 gr ardei gras
      160 gr rosii bucatele cu suc (conserva CIRIO)
      o ceapa mica
      o legatura de patrunjel
      3-4 linguri de tarhon tocat
      2 cubulete cu gust de vita
      o lingurita de legume deshidratate
      cimbru, sare
    • Mod de servireMod de preparare

      Incerc sa fac o ciorba buna si calda in fiecare saptamana. Acest obicei il al din copilarie. Atunci masa de pranz era la ora fixa si era compusa din trei feluri.
      Aceasta reteta de ciorba e deosebit de simpla. Ar fi chiar greu sa nu iti iasa.

      Carnea o speli si o tai bucatele mici, o pui la fiert cam o ora si jumatate. Unii o tin mai putin, mie-mi place sa o las la foc mic, in tihna. Primele minute indepartezi spuma, pana ramane limpede zeama.
      Alaturi, mai fierbi niste apa si suplimentezi in oala mare, pe masura ce zeama in care fierbe carnea scade.

      Telina, morcovii, ceapa, le tai marunt. Cartofii si ardeiul - cubulete.

      Cand a mai ramas jumatate de ora din timpul total de fierbere, adaugi morcovii, telina, ceapa. Dupa inca vreo zece minute, adaugi ardeiul, cartofii, rosiile decojite, cubuletele cu gust de vita, legumele deshidratate, condimentezi.
    • Cu 5 minute inainte de a stinge focul, pui tarhonul tocat, cimbrul. Daca-ti place, pui si patrunjel atunci cand o servesti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu