marți, 12 aprilie 2011

negresa glazurata

  • Negresa glazurataIngrediente pentru 30 de bucati si o tava de 38x25x2 cm:
    2 cani si jumatate de fulgi de ciocolata
    200 gr de unt topit la bain-marie
    1 cana de zahar
    4 oua
    180 gr faina
    1 cana de alune de padure tocate in bucati nu prea mici
    esenta de vanilie, esenta de migdale
    Glazura:
    380 gr ciocolata amaruie (75%)
    o lingura de ulei
    100-120 gr de ciocolata alba
  • Mod de preparare

    Intr-un vas cu baza mai groasa se pun fulgii de ciocolata, dupa care se adauga untul topit si se pune la foc mic, amestecand des, pana se topeste ciocolata. Dupa un tim se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste si acesta. Se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se pun ouale, esenta, alunele macinate mare si faina. Totul se maesteca foarte bine si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Blatul se coace la 175 de grade timp de 20-25 min, pana trece testul scobitorii. Cu 10 min inainte ca blatul sa fie gata, se topeste la baie de aburi, intr-un ibric, ciocolata alba si in alt ibric ciocolata amaruie cu o lingura de ulei.
    Se toarna uniform peste negresa ciocolata amaruie, apoi cu ajutorul unui pos sau cu o punguta mai groasa taiata intr-un colt, se traseaza dungi pe latimea prajiturii. Apoi cu o scobitoare se traseaza dungi pe lungimea prajiturii, o dunga intr-o directie apoi schimbi sensul si se traseaza urmatoarea dunga in directia opusa. Prajitura se lasa sa se raceasca la temperatura camerei pentru a nu-si pierde luciul. Pofta buna!
  • Mod de servire

    Se taie cubulete si se orneaza cu fructe confiate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu