marți, 19 aprilie 2011

Cartofi ţărăneşti

Cartofi taranesti

Ce avem nevoie pentru cartofii ţărăneşti? 

4-5 cartofi
200 g şuncă de casă
2 cepe mari
1 ardei gras
2 linguri ulei
1 legătură mărar
Sare, piper, boia dulce
Cum se prepară cartofii ţărăneşti?
Se spala cartofii şi se fierb în coajă, apoi după răcire se decojesc şi se taie cuburete.
Ceapa şi ardeiul se curată şi se taie cubuleţe şi se călesc într-o cratiţă. După vreo 1-2 minute se adaugă şunca tăiată bucăţele şi se prăjeşte.
Când este rumenită se ia de pe foc şi se amestecă cu cartofii gata fierţi şi se pune putina sare, piper şi boia, apoi se presară mărar proaspăt.
Se serveşte alături de o salată de ardei copţi sau castraveţi muraţi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu