marți, 19 aprilie 2011

Ciorbă de perişoare

Ciorbă de perişoare

Ingrediente: 

2-3 oase de porc,
500 g carne tocată porc şi vită,
un ou,
2 cepe,
2 morcovi,
o ţelină,
un pătrunjel rădăcină,
ardei gras roşu şi verde,
2 linguri orez,
borş, smântână, leuştean.
Mod de preparare:
Se căleşte ceapa cu ardeiul gras, morcovul şi pătrunjelul tăiaţi marunt sau dati pe razatoare. Se stinge cu apă rece şi apoi se pun oasele de porc (cu puţină carne pe ele) împreună cu ţelina tăiată în cubuleţe mici. Când sunt fierte legumele pe jumătate, se fac perişoare mici din carnea tocată combinată cu ou, sare, piper si orez. Se verifica perişoarele sa fie fierte si se pune borşul (după gust) şi se mai lasă să fiarbă aprox. 15 minute. Se ia de pe foc şi se pune leuşteanul tocat mărunt. Se serveşte cu smântână

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu