marți, 19 aprilie 2011

Ciorba de vacuta

Ciorba de vacuta

Ingrediente:

Carne de vită fără os 500 – 700g,
2 morcovi,
jumatate ţelină,
2 cartofi,
o ceapă mare, un ardei gras,
2-3 roşii sau 3-4 linguri pastă de tomate,
jumătate conservă fasole verde (aprox. 200 g),
sare de lămâie sau borş,
1 legătură verdeaţă (pătrunjel/ ţelină/ leuştean).
Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi mici, se spală cu apă rece si se pune la fiert. Cand dă în clocot se spumează, lăsîndu-se în continuare să fiarbă la foc mic. Ceapa se toacă mărunt şi se adaugă la ciorbă. Restul de zarzavat se taie cubuleţe mai mari şi se adaugă şi el în oala care fierbe. Când carnea este aproape fiartă, se pun roşiile tăiate, cartofii şi fasolea verde. La final se adaugă verdeaţa tocată mărunt, se potrivestde de sare şi se acreste după gust cu borş sau sare de lămâie.
Se serveşte cu smântână şi ardei iute

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu