marți, 19 aprilie 2011

Drob de miel

Drob de miel tradiţional de PaşteIngrediente:organele de la un miel,
3-4 ouă,
1 prapure sau pesmet,
4 fire de usturoi verde, 5-7 fire de ceapă verde,
1 legătură de pătrunjel, 1 legătură mărar, sare şi piper.
Mod de preparare:
Se spală bine organele în apă rece. Odată curăţate, se pun la fiert în apă rece (fără sare) circa 30 de minute, se curăţă spuma şi se fierb circa 20-30 de minute, apoi se lasă să se răcească puţin (cât să le puteţi lua cu mâna).
Organele fierte se dau prin maşina de tocat împreună cu toate ingredientele (fără ouă). Se gustă de sare şi piper şi se adaugă şi ouăle bătute. Se amestecă bine până când se obţine o pastă închegată. Dacă mai este fărâmicioasă se pot pune 2-3 linguri de smântână sau încă un ou. Dacă nu aveţi prapure se unge tava cu ulei şi se tapetează cu pesmet.
Prapurele se spală în câteva ape. Se pune prapurele pe fundul tăvii cu marginile în afară, se pune carnea, iar cu prapurele rămas în afară se acoperă. Se dă la cuptor aproximativ 50 de minute până se rumeneşte frumos. Se scoate din tavă după ce se răceşte şi se păstrează în frigider învelit în folie de plastic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu