Ingrediente
* 3 oua
* 13 linguri de zahar
* 13 linguri de ulei
* 13 linguri de lapte
* 16 linguri de faina
* 1 praf de copt
Pentru umplutura:
* 1 kg de mere ( 5- 6 mere)
* 6 linguri de zahar sau dupa gust, depinde cat de dulci/acre sunt merele
* 100 g margarina
* 2 lingurite scortisoara
Mod de preparare
Batem ouale cuun praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dizolva zaharul, apoi adaugam uleiul si omogenizam bine compozitia. Amestecam faina cu praful de copt, dupa care o adaugam peste oua, alternand cu laptele. Aluatul trebuie sa fie mai gros decat cel de clatite (trebuie sa curga din lingura)
Curatam merele de coaja, le dam pe razatoare, adaugam zaharul, margarina si scortisoara si punem pe foc sa se caleasca pana scade tot sucul.
Ungem tava cu unt/margarina/ulei, dupa care o tapetam cu faina si turnam jumatate din compozitie in ea.
Dam la cuptorul preincalzit 10 - 12 minute.
Dupa ce s-a copt primul blat, scoatem tava, punem merele calite peste si turnam si cealalta jumatate de aluat, nivelam usor cu o lingura.
Introducem din tava la cuptor inca 30 de minute la foc mic.Mod de servire
Prajitura se taie doar atunci cand s-a racit foarte bine. Se serveste pudrata cu zahar
marți, 12 aprilie 2011
Prajitura turnata cu mere
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu