marți, 19 aprilie 2011

Pasca

Pasca de Paşte

Ingrediente: 

700 g făină,
25 g drojdie,
5 ouă,
600 g brânză (dulce sau telemea, după preferinţe),
6-7 linguri de zahăr, 1/2 linguriţă de sare.
Mod de preparare: 
Pregătiţi un aluat din făină, 1 ou, 25 g drojdie, sare, 2 linguri de zahăr şi apă şi îl frământaţi cam 15-20 minute. Lăsaţi-l la dospit aproximativ 1 oră şi jumătate ca să crească şi să devină pufos.
Între timp pregătiţi compoziţia amestecând bine brânza cu 4 ouă, 4-5 linguri de zahăr şi un praf de sare. După ce a crescut, împărţiţi aluatul în trei: din două părţi întindeţi câte o foaie de 2 cm grosime. Cu prima „îmbrăcaţi” tava de cuptor unsă cu ulei şi puneţi peste ea compoziţia de brânză. Acoperiţi-o cu cealaltă foaie de aluat. Cu ultima parte, rulaţi trei bucăţi pe care le împletiţi pentru a da formă crucii de pe pască sau pentru margin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu