marți, 19 aprilie 2011

File de peşte cu roşii

File de peşte cu roşii

Ingrediente:

600 g roşii,
sare, piper, o lingură pătrunjel verde tocat,
o lingură busuioc verde tocat,
3 linguri ulei de măsline,
o căpăţână usturoi,
600 g file de peşte (şalău, merluciu etc.).
Mod de pregătire:
Spălăm roşiile, le tăiem felii şi le aşezăm într-o formă unsă (rezistentă la foc). Punem sare şi piper. Amestecăm verdeaţa cu uleiul, curăţăm usturoiul, iar căţeii se pun întregi, împreună cu uleiul peste feliile de roşii. Încingem cuptorul la 200 grade şi lăsăm roşiile să se rumenească circa 5 minute. Spălăm fileurile de peşte, le zvântăm, punem sare şi piper. Aşezăm peştele peste stratul de roşii şi îl ungem cu puţină zeamă (din tavă). Băgăm tava în cuptor timp de 15 min. Se serveşte fierbinte, cu o garnitură de cartofi. Deasupra putem presăra puţin busuic tocat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu