joi, 24 februarie 2011

Tocanita de porc pe pat de orez



Ingrediente:
500 g carne de porc
1 ardei rosu
1 ardei galben
1 ardei portocaliu
1 ceapa mica
100 g masline
100 ml vin alb
1 cana apa
200 g rosii in bulion 
sare,piper
1 foaie de dafin
coaja de la 1/2 lamaie
300 g orez


Mod de preparare:
Carnea se taie cubulete si se rumeneste in putin ulei.


Se adauga ceapa tocata marunt,foaia de dafin,coaja de lamaie si ardeii taiati fasii mai mari.

Se calesc impreuna cateva minute,

apoi se stinge cu vinul si se lasa la foc mic pana se evapora,

se adauga maslinele si apa.

Se acopera cu un capac si se fierbe la foc mic pana se inmoaie,apoi se adauga rosiile zdrobite!

Se mai 10 min pe foc,se condimeteaza si se asezoneaza cu patrunjel verde.
Orezul se fierbe in apa cu sare.Se serveste ca garnitura alaturi de tocanita!



POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu