sâmbătă, 26 februarie 2011

Chec cu fructe confiate




  • Ingrediente

    200 g fructe uscate sau confiate (cirese, coaja de portocale, caise, ananas, curmale, papaya, ghimbir, merisor, curmale)
    50 g rahat diverse culori
    50 g stafide brune si aurii
    5 oua mari
    6 linguri de zahar
    6 linguri faina
    150 g unt
  • Mod de preparare

    Stfidele se hidrateaza in cognac amestecat cu esenta de rom. Fructele se taie mai marunt si se amesteca cu o lingura de faina. Faina se cerne de doua ori. Untul se freaca treptat cu zaharul pana se face spuma. Adaugam galbenusurile pe rand si amestecam dupa fiecare. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si putina zeama de lamaie. Punem la unt fructele, o parte din faina si o parte de albus. Amestecam usor dupa care incorporam si cealalta parte. Coacem la foc mic pentru 45-60 minute.
  • Mod de servire

    Se feliza si se servesc cu o bautura calda

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu