joi, 24 februarie 2011

Ciorba de pui a la grec





Ingrediente:
1 piept de pui
1 pulpa
1 morcov
1 ceapa mare
2 galbenusuri
200 g smantana
1 ceasca de orez 
sare,piper
patrunjel

Mod de preparare:
Pieptul si pulpa de pui se pun la fiert intr-o oala cu sare si piper.



Se lasa la fiert si se spumeaza din cand in cand.
Ceapa se taie solzisori,


iar morcovul cubulete.


Cand carnea este fiarta se scoate si se lasa la racit.Legumele se pun in apa in care a fiert carnea impreuna cu orezul spalat

si se lasa pana se inmoaie.
Carnea se taie cubulete

si se adauga la legumele,se condimenteaza si se mai fierb impreuna 10 minute.

Galbenusurile de ou se freaca cu o lingura de lemn cu putina sare,apoi se adauga smantana

si se omogenizeaza foarte bine.

In castronul in care am amestecat galbenusurile cu smantana se pune cu polonicul,in fir subtire supa,amestecand continuu.Faceti acest lucru pana ajunge aproape la aceeasi temperatura cu ciorba,

apoi se toarna amestecul,in fir subtire peste supa,amestecand fara incetare.Se serveste cu patrunjel verde.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu