sâmbătă, 26 februarie 2011

Salata Beouf cu carne din piept de pui

Ingrediente:


1 Piept de pui mediu/mare,


castraveti murati 4-5 buc. medii/mari,


cartofi 7 buc. potrivite,


gogosari murati  3-4 buc. medii,


oua 2 buc.,


morcovi 2-3 buc. medii,


mustar 1-2 linguri,


ulei de floarea soarelui,


sare si piper dupa gust.



Mod de preparare:

Mai intai se pune pieptul de pui la fiert intr-o oala, iar separat intr-o alta, se pun la fiert si cartofii si morcovii necojiti. Coaja ii tine ca sa nu se "destrame". Se taie castravetii murati si gogosarii murati in cubulete si se pun la scurs intr-o strecuratoare de bucatarie deasupra unui vas, sau se storc pur si simplu de zeama. Dupa ce pieptul de pui si cartofii dar si morcovii sau fiert,le lasam putin sa se raceasca, dupa care se curata cartofii si morcovii de coaje si se taie cubulete (mai putin un cartof, pe care il vom folosi la maioneza), la fel si carnea se taie cubulete. Dupa aceasta, se amesteca toate (carnea, legumele si muraturile) intr-un vas inalt. Urmatoarea miscare, este de a face maioneza, amestecandu-se un cartof fiert, cu un ou crud si cu galbenusul de la un ou fiert. Se amesteca bine (cu o lingura de lemn), adaugandu-se din cand in cand, cate putin ulei. Se adauga la final, mustar, sare si piper, dupa gust si se mai amesteca putin pentru omogenizare (5-10 sec.). Am facut si maioneza. In continuare, amestecam salata cu (3/4 din toata) maioneza, dupa care vom aseza salata pe un platou si cu maioneza ramasa (1/4), ii vom da salatei un aspect frumos, imbracand-o cu maioneza. La final, cu albusul de la oul fiert, al carui galbenus l-am pus la maioneza si cu cateva feliute de gogosar murat si castraveti murati, taiati julien, vom orna salata. Gata! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu