joi, 24 februarie 2011

Somon pe pat de spanac


Ingrdiente
5 buc file de somon
400 gr spanac congelat
300 ml lapte
50 gr unt
sare
piper

Sos
300 ml smantana
menta uscata kotanyi
ierburi provance kotanyi
un praf de usturoi
sare si piper












Mod de preparare

Intai preparam sosul ca aromele folosite sa se intrepatrunda.Amestecam smantana cu sare,piper,menta ,ierburile provance si praful de usturoi.Cantitatile folosite sunt la aprecierea fiecaruia in functie de gust.Sosul obtinut se da la rece.
Dupa ce am preparat sosul facem garnitura de spanac.
Intr-o cratita se pune untul la topit ,peste el adaugam spanacul congelat si sotam .Adaugam laptele ,sare,piper si fierbem la foc mic pana ce capata consistenta unui piure.Cand spanacul este aproape gata asezam fileurile de somon, condimentate cu sare si piper,pe gratar timpul de gatire fiind foarte scurt cam 5 min pe fiecare parte.
Fileurile de somon se servesc impreuna cu piureul de spanac si sos de smantana .
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu