miercuri, 8 iunie 2011

Papanasi

Papanasi500 gr branza de vaci proaspata
100 gr zahar
2 oua
1 varf lingurita bicarbonat de sodiu
1 esenta vanilie
200 gr faina
smantana
dulceata
Ingrediente
Bucati: 10
Preparare
  1. Branza se amesteca cu zaharul si bicarbonatul. Se incorporeaza apoi ouale si vanilia, iar la sfarsit faina. Puteti amesteca scurt aluatul cu robotelul sau mixerul sa se omogenizeze mai bine!
    *daca branza e mai umeda s-ar putea sa mai aveti nevoie de 1 lingura de faina in compozitie; aluatul trebuie sa fie usor de format, sa nu fie prea lipicios.
  2. Se pune intr-o tava adanca mult ulei la incins.
  3. Se formeaza din aluat bile de dimensiunea interiorului pumnului. Se strapunge bila cu degetul prin centru, apoi treceti bila prin faina. Usor, mariti gaura din mijloc si aplatizati putin colacul obtinut.
  4. Dati focul la mic sub tigaie si prajiti papanasii pe ambele parti pana sunt rumeni (aprox 5 minute).
  5. Serviti cu smantana si dulceata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu