joi, 16 iunie 2011

Bavareza cu capsuni

  • Ingrediente

    6 galbenusuri;
    500 ml lapte;
    175 gr zahar;
    20 gr gelatina alimentara ( 4 pliculete );
    250ml frisca
    1 kg capsuni
  • Mod de preparare

    Se freaca galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga laptele si se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa putin. Separat se dizolva gelatina in apa rece si apoi se adauga in amestecul de oua atunci cand acestea este fierbinte. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza 700 gr de capsuni. Se amesteca cu galbenusurile, apoi se adauga frisca si se amesteca incet. Se pune jumatate de compozitie in forma apoi se pun capsunile intregi cu varful in jos , se pune restul de crema, pe margini se infig lamele de capsuni tot cu varful in jos. Se da la rece cateva ore bune de preferat de pe o zi pe alta. Se rastoarna pe un platou si se decoreaza, in cazul meu cu capsuni si ciocolata. Eu am pus mai putine capsuni (in crema le-am pus taiate in 2 ca nu-mi ajungeau) deoarece au fost dezastruos de urate din 2 kg abia am ales 1 kg.
  • Mod de servire

    Se serveste taiata felii dupa ce a stat la rece

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu