Ingrediente
1 kg branza vaci
250 gr gris
4 linguri zahar
2 esente vanilie
3 oua mari
100 gr unt
200 gr pesmet
4 linguri zahar
1/4 cana rom (optional)
250 gr gris
4 linguri zahar
2 esente vanilie
3 oua mari
100 gr unt
200 gr pesmet
4 linguri zahar
1/4 cana rom (optional)
Bucati: 45
Preparare
- Sfaramam bine branza cu furculita. Adaugam grisul si amestecam bine. Adaugati vanilia si zaharul si amestecati iar. Apoi adaugam ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare. In functie de cum e branza, mai uscata sau mai cu zer s-ar putea sa aveti nevoie de un ou in plus sau in minus. Lasati amestecul sa se odihneasca cam jumatate de ora.
- In acest timp puneti la fiert o oala mare cu apa. Daca doriti adaugati rom in apa, chiar se simte diferenta.
- Intr-o tava larga topiti untul si adaugati pesmetul si la foc mediu il prajiti pana se face auriu. Stingeti focul si adaugati zaharul.
- Cu mainile umede, din amestecul de branza modelati bile micute, cam cat mingile de ping-pong. Va umeziti mainile dupa fiecare 2-3 papanasi, merge mai usor.
- Cand apa fierbe dati focul pe minim si asteptati ca apa sa nu mai clocoteasca. In acel moment puteti adauga in oala papanasi pana acoperiti fundul oalei cu ei. Nu-i inghesuiti prea tare, mai bine ii fierbeti in mai multe ture. Papanasii sunt fierti cand se ridica la suprafata.
- Ii scoateti cu ajutorul unei palete cu gauri si ii aruncati direct in tava cu pesmet pe care o scuturati bine cu miscari orizontale fata-spate astfel incat papanasii sa se rostogoleasca si sa se acopere singuri de pesmet.
- Ii scoateti pe o farfurie si serviti pudrati cu zahar vanilat, cu dulceata preferata sau cu un sos delicat (de capsuni, de vanilie, de scortisoara
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu