luni, 16 mai 2011

Varza cu costita

    Varza cu costita
  • Ingrediente

    1 varza
    1 ceapa rosie(mare)
    1 ardei gras
    2 morcovi
    3-400 g costita
    1 ramura de leustean
    1-2 catei usturoi
    2 rosii mari(coapte bine)
    300 ml apa calduta/sau supa
    100 ml vin alb
    sare,piper,boia de ardei,eventual ceva granulat de usturoi
  • Mod de preparare

    Se curata legumele si se toaca marunt, ceapa se pune in ceva ulei la rumenit, dupa care adaugam costita. Cand aceasta este rumenita stingem cu putin vin alb. Dupa ce vinul s-a evaporat, adugam restul legumelortocate si ramurica de leustean. Amestecam si mai lasam putinl pe foc, apoi adugam varza tocata si condimentam. Adaugam si cana mare de apa calduta, invartim, iar apoi acoperim cu capac si dam focul mai incet. Din cand in cand se mai amesteca.
  • Mod de servire

    Se serveste cu smantana si cu ardei iute murat. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu