luni, 16 mai 2011

Tocanita cu ciuperci

Tocanita de ciuperci cu pui
  • Ingrediente

    500 gr. de ciuperci Champignon
    o jumatate de piept de pui
    1 ceapa
    un sfert de ardei gras rosu
    2 rosii
    4 linguri ulei
    sare/ delicat
    o lingura bulion de rosii
    o cana cu apa
  • Mod de preparare

    Tocanita de ciuperci va avea un gust excelent daca o combinam cu piept de pui. Prepar-o astfel: se pune uleiul in cratita si se lasa la incins, dupa care se adauga ceapa taiata marunt. Lasati sa se caleasca ceapa pana capata o culoare aurie. Apoi se adauga ciupercile taiate marunt, felii sau bucati mai mari, dupa preferinta. Se adauga sare/delicat, cana de apa si se lasa sa fiarba la foc mediu 10 minute, apoi se da focul mic.
    Se toaca ardeiul bucatele, se curata rosiile de coaja si se taie marunt. Puneti ardeiul si rosiile peste ciuperci. 
    Pieptul de pui trebuie curatat de grasimi sau zgarciuri mai intai, apoi se taie in bucati mici si se adauga peste ciuperci. Dupa ce a fiert cateva minute se adauga o lingura de bulion peste tocanita si se lasa sa fiarba pana cand zeama a scazut si ciupercile au fiert bine.
  • Mod de servire

    Se poate servi cu smantana si mamaliga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu