Va prezentam o reteta deosebita cu somon, din bucataria europeana fusion. Sosul cu ciocolata alba este inedit, insa se potriveste de minune cu somonul, facandu-l mai sofisticat.
Pentru patru portiiIngrediente
Pentru sos:
3 linguri de unt
3 lingurite de faina
1 ceasca cu supa de peste
6 lingurite de suc de lamaie proaspat
60 g de ciocolata alba
1 lingura de boabe de piper verde (sau piper rosu)
Pentru friptura:
2 linguri de unt
1 kg de file de somon, portionat in patru bucati
sare si piper
Mod de preparare
Intai preparati sosul de ciocolata alba, apoi gatiti somonul:
1. Topiti 3 linguri de unt intr-o tigaie mica la fos mediu.
2. Cand untul s-a topit, adaugati faina si amestecati bine.
3. Adaugati supa de peste (puteti folosi si apa plus pudra sau un cub de concentrat), amestecand constant pentru a incorpora si gati faina.
4. Lasari sosul sa fiarba la foc mic pentru aproximativ 15 minute, amestecati in mod regulat.
5. Adaugati sucul de lamaie, ciocolata alba (tocata/taiata bucatele inainte) si boabele de piper.
6. Adaugati sare dupa gust.
7. Topiti 2 linguri de unt intr-o tigaie non-aderenta la foc mediu.
8. Gatiti bucatile de somon pentru aproximativ cinci minute pe fiecare parte, pana ce s-a rumenit. Adaugati sare si piper dupa gust.
9. Serviti somonul cu orez, sos de ciocolata alba si sparanghel sau broccoli.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu