MOD DE PREPARARE
Ptr.aluat : frecam zaharul cu drojdia pana cand se lichefiaza si amestecam cu apa calduta apoi lasam la dospit cam 15 minute; dupa ce a dospit punem intr-un castron mai mare faina apoi toate ingredientele din lista impreuna cu drojdia dospita si framanatam cam 5 minute; formam din aluat o bila peste care presaram faina,acoperim cu un prosop curat si punem la dospit aproximativ 1 ora.
Dupa ce a dospit aluatul il impartim in 2 si intindem fiecare parte in grosime de cca 1 cm;
Ptr.crema : amestecam untul cu zaharul (nu este necesar ca zaharul sa fie topit) apoi il impartim in 2 si intindem cu un cutit peste foile de aluat .
Cine doreste poate presara peste crema de unt : nuca de cocos, nuci macinate,scortisoara,cacao etc;eu i-am lasat simpli.
Foile unse le rulam frumos si taiem rondele de cca 4 cm grosime pe care le punem cu partea taiata in sus una langa alta, intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Daca lasam loc intre ele nu cresc frumos, in sus, ci se intind in tava si arata ca si melcisorii cu nuca.
Lasam in tava la dospit cam 30 minute,apoi le dam la cuptor cam 20 minute la 180 grade.
Ptr.sirop : punem laptele cu zaharul si zaharul vanilat la fiert pana se topeste zaharul; dupa ce au stat cuiburile de viespi la cuptor 20 de minute punem cu lingura pe fiecare cuib din aceste sirop pana la terminarea lui si mai lasam 10 minute la cupto
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu