sâmbătă, 19 februarie 2011

Prajitura cu capsuni in straturi

Prajitura cu capsuni in straturi


Timp de preparare:

2 ore (complexitate medie)

Ingrediente:
-500 gm capsuni proaspete
-3 pachetele de jeleu de capsuni
Pentru baza de biscuiti
-250 gm biscuit simpli
-100 gm unt
-60 gm zahar
-90ml( 9 linguri) apa rece
Pentru crema
-2 linguri de gelatina granulata
-340gm smantana Nestle( 2 cutii)
-coaja rasa si zeama de la o lamaie medie
-coaja rasa de la o portocala
-150ml frisca
-2 albusuri
-50 gm zahar pudra


Mod de preparare:
Biscuitii se pun intr-o punga de plastic si se piseaza cu ajutorul unei vergele.
Intr-un vas se fierbe untul impreuna cu apa si zaharul.
Se adauga la biscuitii pisati aseazati intr-un vas de sticla termorezistent si se amesteca bine pentru a se repartiza uniform.Se niveleaza cu ajutorul unei lnguri mari.
Se lasa la frigider sa se raceasca pana preparam crema.
Gelatina se dizolva in 2 linguri de apa in cuptorul cu microunde.Se lasa deoparte sa se raceasca.
Intr-un bol se amesteca smantana cu zaharul,sucul si coaja rasa de la lamaie si portocala.
Se adauda cele 2 albuse batute spuma , gelatina si frisca.
Se aseaza peste baza de biscuiti si se pune la frigider sa se intareasca.
Capsunile se spala bine, se pun intr-o strecuratoare sa se scurga bine apa de pe ele si se taie in jumatati.
Cele 3 pachete de jeleu se pregatesc conform instructiunilor de pe pachet si se lasa la rece pana cand incep sa se intareasca putin.
Cand crema s-a intarit se acopera cu capsunile si jeleul putin intarit.
Se lasa la frigider 3-4 ore inainte de servire.
Se feliaza dupa dorinta.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu