Crema de zahar ars
Timp de preparare:
1 ora si 45 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
10 oua,350gr zahar,1l lapte,2 pliculete zahar vanilat,3 linguri faina,esenta de rom
Mod de preparare: 1.Intr`o craticioara inalta pui jumatate din zahar si il caramelizezi la foc mic.Inclini craticioara in toate directiile astfel incat peretii ei sa fie imbracati in caramel.
2.Bati ouale cu restul zaharului cu zaharul vanilat si esenta de rom pana se topeste zaharul.Pui trei linguri de faina si mesteci bine sa nu fie cocoloase,apoi adaugi laptele rece putin cate putin,mestecand continuu,pana cand il termini si se omogenizeaza compozitia.
3.Torni compozitia in craticioara imbracata`n caramel si`o dai la cuptor la foc mic intr`un alt vas plin cu apa fierbinte timp de 1h si 30min.
Se lasa la frigider pana a doua zi,cand se rastoarna pe un platou si se serveste cu frisca sau fructe.Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu