Ingrediente
4 oua
1 cana de faina
1 cana de zahar
4 linguri de ulei
1 mana de nuci
Un praf de sare
Esente
Coaja de portocale si lamaie
Un strop de zeama de lamaie
Pentru crema:
1 mana de nuci
2 linguri pline de cacaoMod de preparare
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si putina zeama de lamaie, se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine, adaugi galbenusurile pe rand, esentele si faina in ploaie amestecand usor de jos in sus. Ultimul se adauga uleiul. Nucile trebuie date putin la cuptor dar aveti grija sa nu se arda, iar apoi indepartati coaja de deasupra Se tapeteaza o forma de chec si se pune din aluat pastrand un sfert din el. Deasupra punem o mana de nuci tocate si restul le oprim pentru crema. Aluatul oprit se amesteca cu cacao cernuta si nucile (o parte tocate marunt si o parte rasnite praf). Va rezulta o crema mai groasa care se pune deasupra aluatului, se trece cu furculita prin el si se da la cuptor pentru 40-50 de minute potrivind cuptorul la foc mic.Mod de servire
Gustul cremei este unul dulce amarui datorita pudrei de cacao, merge de minune la o cana de cafea cu lapte
sâmbătă, 26 februarie 2011
Chec cu crema de nuci
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu