500 gr branza de vaci proaspata
100 gr zahar
2 oua
1 varf lingurita bicarbonat de sodiu
1 esenta vanilie
200 gr faina
smantana
dulceata
100 gr zahar
2 oua
1 varf lingurita bicarbonat de sodiu
1 esenta vanilie
200 gr faina
smantana
dulceata
Ingrediente
Bucati: 10
Preparare
- Branza se amesteca cu zaharul si bicarbonatul. Se incorporeaza apoi ouale si vanilia, iar la sfarsit faina. Puteti amesteca scurt aluatul cu robotelul sau mixerul sa se omogenizeze mai bine!
*daca branza e mai umeda s-ar putea sa mai aveti nevoie de 1 lingura de faina in compozitie; aluatul trebuie sa fie usor de format, sa nu fie prea lipicios. - Se pune intr-o tava adanca mult ulei la incins.
- Se formeaza din aluat bile de dimensiunea interiorului pumnului. Se strapunge bila cu degetul prin centru, apoi treceti bila prin faina. Usor, mariti gaura din mijloc si aplatizati putin colacul obtinut.
- Dati focul la mic sub tigaie si prajiti papanasii pe ambele parti pana sunt rumeni (aprox 5 minute).
- Serviti cu smantana si dulceata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu