joi, 26 mai 2011

Ciorba de fasole cu afumatura

Ingrediente::

Ciorba de fasole cu afumatura4 litri de apa
500 g fasole alba
2 morcovi
1 telina medie
1 radacina de patrunjel sau pastarnac
1 legatura de leustean
250 g costita afumata
50 ml otet
1 lingura cu delikat
sare

Mod de preparare:

Alege fasolea si pastreaza doar boabele frumoase si sanatoase. Pune-o la fiert in apa rece.
Intr-un alt vas pune apa la fiert, pentru ca apa in care fierbe fasolea trebuie s-o schimbi de 3 ori si sa o inlocuiesti cu apa calda.
Intre timp, pune costita la fiert, separat.
In paralel curata legumele, spala-le si taie-le marunt, sau da-le pe razatoare.
Cand fasolea este pe jumatate fiarta si ai schimbat ultima apa, adauga legumele si lingura cu delikat, lasa sa fiarba la foc domol circa 15-20 minute, apoi adauga si costita taiata.
La final, pune otetul, leusteanul tocat marunt si adauga sare doar la nevoie. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu