Ingrediente
- Ciocolata 300 grame
- Margarina Unirea Original 600 grame
- Oua 12 buc
- Zahar tos 1000 grame
Mod de preparare
1.
Blat
Se separa albusurile de galbenusuri .Galbenusurile se bat spuma cu 75 gr zahar ,2 lg de ness dizolvate in putina apa si esenta de vanilie.Separat Albusurile se bat spuma tare impreuna cu restul de zahar.
Se amesteca usor cele doua compozitii dupa care adaugam substanta uscata (faina amestecata cu cacao si alunele macinate).Se incorporeaza de jos in sus cu ajutorul unei palete si turnam compozitia intr-o tava cu diametrul de 26cm pe care am tapetat-o cu hartie de copt.
Se coace la foc moderat.Doua din metodele prin care suntem sigure ca blatul este copt sunt:1)se incearca cu un bat de frigaruie si daca iese curat atunci blatul este copt ;
2) se apasa cu palma pe suprafata lui si daca revine la loc fara sa ramana adancituri in el atunci este gata;
Dupa ce s-a racit bine se taie in 3 foi egale.
Crema de cafea
Ouale zaharul si cafeaua dizolvata in 3 lg de apa se amesteca si se pun la fiert pe baie de apa .Se fierb pana se ingroasa bine iar continutul a scazit cam la jumatate.Se lasa sa se racoreasca dupa care se adauga margarina care a fost tinuta la temperatura camerei mixand energic pana ce o incorporam pe toata si obtinem o crema cu o textura fina si spumoasa.Se tine la rece pana se intrebuinteaza.
Crema de vanilie
Ouala impreuna cu zaharul si apa se fierb pe baie de apa pana se ingroasa si a scazut cam la jumatate .Se lasa sa se raceasca dupa care adaugam margarina putin cate putin si spumam cu mixerul la viteza maxima .Crema obtinuta se aromatizeaza cu esenta de vanilie
Se separa albusurile de galbenusuri .Galbenusurile se bat spuma cu 75 gr zahar ,2 lg de ness dizolvate in putina apa si esenta de vanilie.Separat Albusurile se bat spuma tare impreuna cu restul de zahar.
Se amesteca usor cele doua compozitii dupa care adaugam substanta uscata (faina amestecata cu cacao si alunele macinate).Se incorporeaza de jos in sus cu ajutorul unei palete si turnam compozitia intr-o tava cu diametrul de 26cm pe care am tapetat-o cu hartie de copt.
Se coace la foc moderat.Doua din metodele prin care suntem sigure ca blatul este copt sunt:1)se incearca cu un bat de frigaruie si daca iese curat atunci blatul este copt ;
2) se apasa cu palma pe suprafata lui si daca revine la loc fara sa ramana adancituri in el atunci este gata;
Dupa ce s-a racit bine se taie in 3 foi egale.
Crema de cafea
Ouale zaharul si cafeaua dizolvata in 3 lg de apa se amesteca si se pun la fiert pe baie de apa .Se fierb pana se ingroasa bine iar continutul a scazit cam la jumatate.Se lasa sa se racoreasca dupa care se adauga margarina care a fost tinuta la temperatura camerei mixand energic pana ce o incorporam pe toata si obtinem o crema cu o textura fina si spumoasa.Se tine la rece pana se intrebuinteaza.
Crema de vanilie
Ouala impreuna cu zaharul si apa se fierb pe baie de apa pana se ingroasa si a scazut cam la jumatate .Se lasa sa se raceasca dupa care adaugam margarina putin cate putin si spumam cu mixerul la viteza maxima .Crema obtinuta se aromatizeaza cu esenta de vanilie
2.
Sirop
Se fierbe zaharul cu apa si ness-ul iar dupa racire se adauga fasii din coaja de lamaie
Glazura
Ciocolata ,frisca si margarina se pun intr-o craticioara pe baie de apa se omogenizeaza pana obtinem o glazura fina si lucioasa.
Se fierbe zaharul cu apa si ness-ul iar dupa racire se adauga fasii din coaja de lamaie
Glazura
Ciocolata ,frisca si margarina se pun intr-o craticioara pe baie de apa se omogenizeaza pana obtinem o glazura fina si lucioasa.
3.
Asamblare
Se aseaza pe un platou prima foaie de blat Se insiropeaza si se intinde crema de vanilie intr-un strat uniform.Asezam si ce-a de-a doua foaie de blat pe care o insiropam la fel ca pe prima ,de asta data intindem intr-un strat uniform 3/4 din crema de cafea .Asezam si ce-a de-a treia foaie imbracam tortul cu crema de cafea si dam la racit pentru 2-3 ore.Se glaseaza cu glazura de ciocolata,se marcheaza cu cutitul incalzit feliile si se decoreaza cu crema de cafea,ciocolata alba rasa si alune glazurate.
Se aseaza pe un platou prima foaie de blat Se insiropeaza si se intinde crema de vanilie intr-un strat uniform.Asezam si ce-a de-a doua foaie de blat pe care o insiropam la fel ca pe prima ,de asta data intindem intr-un strat uniform 3/4 din crema de cafea .Asezam si ce-a de-a treia foaie imbracam tortul cu crema de cafea si dam la racit pentru 2-3 ore.Se glaseaza cu glazura de ciocolata,se marcheaza cu cutitul incalzit feliile si se decoreaza cu crema de cafea,ciocolata alba rasa si alune glazurate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu